ARENATURIST

ECO ACTION

SAZNAJ VIŠE

Grad Pula, Istra

O Gradu
  • Amfiteater

    Arena, borilište gladijatora i lavova, svojedobno je mogla primiti 25.000 gledatelja. To je impozantno zdanje koje se doživljava s oduševljenjem, veličanstvena povijest koju možete vidjeti, dotaknuti, doživjeti, gdje se danas održavaju samo najveći kulturni programi.

  • Predivno More

    Jadransko more koje oplakuje istarske obale poznato je kao jedno od najljepših i najčišćih na svijetu s kristalno modrom bojom te zanimljivim i bogatim podmorjem.

  • Još ljepše podmorje

    S bilo kojeg mjesta, na uskoj obalnoj površini, vidi se veliko plavetnilo, a prava čarolija se događa kada započnemo uranjati u njega, bilo da želimo samo zaplivati njegovom površinom ili se želimo spustiti u njegove dubine.

Pula (tal. Pola) – grad je u Hrvatskoj, smješten na jugu poluotoka Istre. Ime mu dolazi od starog rimskog imena provincia iulia pola polentia herculanea. Poznat je kao i ostale regije po svojoj blagoj klimi, mirnome moru i netaknutoj prirodi. Grad ima dugu trediciju vinarstva, ribarstva, brodorgadnje i turizma. Šetajući Pulom primijetit ćete mnoge spomenike rimske arhitekture: Slavoluk Sergijevaca iz 1. st. prije Krista, Herkulova i Dvojna vrata, Augustov hram te Malo rimsko kazalište u središtu grada. Poseban će doživljaj biti odmor na glavnom gradskom trgu, Forumu, koji funkciju okupljanja čuva još iz vremena cara Augusta. Prirodna ljepota pulske okolice i tirkizno plavoga Jadranskog mora, učinili su grad međunarodno poznatim ljetnim odmaralištem. Obližnji biser je nacionalni park Brijuni. Obalne vode nude plaže, ribarenje, ronjenje do olupina antičkih rimskih galija i ratnih brodova iz prvog svjetskog rata, plovidbe u interesantne špilje, te na velike i male otoke. Pravi turistički aduti Pule su svakako i 190 kilometara razvedene obale, kristalno čisto more i dostupne plaže uređene po izboru: kamene plohe ili obluci pristupačni svim uzrastima, pogotovo obitelji s djecom, ili »divlje« plaže, zaklonjene nedirnutim zelenilom za ljubitelje privatnosti i intime.